понедељак, 12. децембар 2016.

Kako Odrediti Ton i Podton Kože


Poznavanje tona i podtona kože može da nam pomogne na mnogo načina. Na osnovu toga znamo koji puder odgovara baš našem licu, koji makeup nam idealno stoji kao i nijanse senki koje treba da koristimoPostoje tri tona kože, a to su topao, hladan i neutralan. Boja kože se vremenom menja u zavisnosti od toga da li imamo medicinskih problema i koliko smo izloženi sunčevim zracima ali podton kože se ne menja nikada, on uvek ostaje isti.

Postoji nekoliko načina da odredite svoj ton kože i na osnovu njega izaberete puder i uskladite šminku. Najjednostavniji način za određivanje tona kože jeste na osnovu naših vena na rukama. Pogledajte vene i pažljivo pogledajte. 
Topao ton kože
Ukoliko je vaš ten taman, lako pocrnite tokom leta i ne izgorete na suncu, onda je nivo melanina u koži visok i vaš podton se kreće od žute do maslinasto zelene boje. Pogledajte vaše vene sa unutrašnje strane zgloba (tu gde se pipa puls) ukoliko su vaše vene zelene to znači ta imate topao ton kože.
Hladan ton kože
Osobe koje imaju hladan ton kože lako izgoru na suncu i teško ili nikako ne primaju boju. To znači da je nivo melanina u vašoj koži znatno niži. Pogledajte vene i ukoliko je boja vena plava ili ide ka ljubičastoj onda imate hladan ton kože. 

Neutralan ton kože
Ovaj tip kože imaju osobe na čijem se licu ne vide ni roze ni narandžasti tonovi lica. Ukoliko pogledate vaše vene i vidite da one nisu ni zelene ni plave već nešto između, to znači da imate neutralan ton kože.

Podton kože
Osnova svakog šminkanja jeste savršeno izabran puder jer na njega nadograđujemo ostale elemente šminkanja. Poznavanje podtona kože nam pomaže da odredimo koji puder nam savršeno odgovara. Postoje tri osnovna podtona kože i ona se određuju na osnovu one boje koja je vidljiva ispod kože lica, a to su: 

- hladan ili rozikasti podton,

- neutralan podton,

- topao ili žućkast podton.

Postoje tri testa na osnovu kojih možete odrediti svoj podton kože a ja ću vam napisati koji je najlakši. Na osnovu nakita možete odrediti svoj podton kože. Sigurno nosite nakit i već znate da li vam boja srebra ili boja zlata bolje stoji i lepše izgleda naspram lica.
Ukoliko vam bolje stoji nakit žutog zlata to znači da pripadate toplom podtonu.
Ukoliko vam lepše stoji nakit belog zlata ili srebra to znači da imate hladan podton.
Ukoliko vam lepo stoji i žuti i beli nakit to znači da imate neutralan podton.

Na osnovu određenog tona i podtona kože možete izabrati puder koji odgovara vašem licu i koji nije ni previše taman ni previse svetao za vaše lice. Nadam se da ste pomoću ovog posta shvatile koji je vaš ton i podton lica. U nekom od narednih postova možete saznati kako da uskladite šminku na osnovu vašeg tona i podtona kože.


5 коментара:

  1. Jako si mi pomogla ovim postom, uživala sam čitajući. Malopre sam guglala na netu o podlogama kože jer mi se čini da mi neki proizvodi počinju neodgovarati, te mi je lakše negovati kožu ako znam tip i sve to. ☺

    Poseti: Misseslandy

    ОдговориИзбриши
  2. Odlican post, sigurna sam da ce pomoci mnogim devojkama ��

    ОдговориИзбриши
  3. Veoma korisna recenzija! Ove stvari bi trebala svaka devojka i žena dq zna. Ne samo zbog pudera i sminke već i zbog nakita i odeće.. neverovatno ali sve ima veze jedno s drugim.. odličan post 😗😘

    ОдговориИзбриши
  4. Marija Nikolić13. 2. 2017. 03:37:00

    Prvo lajkujem,pa onda čitam! :)

    ОдговориИзбриши