четвртак, 19. мај 2016.

Osnovna pravila šminkanja


Kada je reč o šminkanju, sve se mi trudimo da šminkom istaknemo svoju lepotu (npr: boja i oblik očiju, oblik lica, oblik usana) a sakrijemo borice, akne i nepravilnosti na licu. Tako da šminka treba da nam pomogne da istaknemo sve lepo na našem licu i sakrijemo ono što ne želimo da drugi vide. Ne slažem se da šminku treba da koriste samo osobe kojima je lice sasvim čisto i zdravo, mislim da šminka i postoji kako bismo naše lice istakle i ulepšale.

                                Peimer, koliko šminka može može da popravi naš izgled.


Šminku treba prilagoditi načinu odevanja, prilici i  dobu za koje koristimo šminku

Kada kažemo da šminku treba prilagoditi načinu odevanja i dobu za koje koristimo šminku, mislimo na to da isti način šminkanja ne možemo koristiti kada nosimo svečanu haljinu i kada nosimo trenerku za šetnju. Zato treba napraviti razliku izmedju dnevne i večernje šminke.
  • Dnevna šminka treba da bude blaga, i jedva vidljiva na licu. Za odlazak u šetnju, prodavnicu, banku ili da idete po dete u školu, dovoljno je naneti kremu za lice ili mat kremu za lice, malo maskare i sjaj ili ruž za usne. Tako ćete naglasiti vaše oči i usne i to je sasvim dovoljno.
  • Kada stavljate dnevnu šminku treba voditi računa da boja i količina šminke budu diskretne na licu.
  • Za odlazak na posao možete koristiti za nijansu jaču ali praktičnu šminku, koju možete popraviti u svako doba dana, u slučaju da se razmaže ili izbledi ruž ili pak razmaže maskara.

  • Večernja šminka treba da bude jaka, ali sve zavisi u koju svrhu je koristimo. Slobodno se igrajte sa bojama, ukoliko želite da stavite više nijansi senke na oči pazite da se te boje slažu jedna uz drugu. Od unutrašnjosti oka krenite od najsvetlije boje ka sve tamnijim bojama, ka spoljašnjosti oka; da  se razlika u tonovima nebi primećivala.
  • Ukoliko nosite elegantnu svečanu haljinu, naglasite svoje oči tamnijim senkama a svetlijom bojom ruža.
  • Kada nanosite puder vodite računa da nijansa pudera ne odstupa mnogo od vašeg lica, kako se razlika ne bi mnogo primetila na prelazu lica i vrata.
  • Da bi vaš makeup očiju izgledao lepo i savršeno vaše obrve moraju imati lepu liniju i punoću. Oblik obrva treba da prati prirodnu liniju, tako da suvišne dlačice (obično sa donje strane obrva) treba počupati pincetom. Kako bi se dobio lep luk i otvorilo oko. Olovkom za obrve upotpunite praznine obrva, pazite da boja olovke bude ista kao boja vaše kose.
  • Kada birate koji ćete ruž staviti na usne, gledajte da vam se slaže sa bojom tena, haljine, kose ili laka za nokte.
Kada uzmemo u obzir toliku ponudu dekorativne kozmetike koja se nudi na tržištu, uz pravilan odabir šminke i malo umeća svaka žena može izledati kao dame sa naslovne.






Нема коментара:

Постави коментар